Artmozik éjszakája 2021

Néhány hónapja még csak álom volt, ami idén is valóság lehet: augusztus 27-én, péntektől szombat reggelig ismét fel lehet tenni a karszalagot, hogy a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe termeiben a lehető legtöbb filmet nézhessenek meg az artmozik barátai – mint minden évben, most is igyekeztünk a legtöbb slágerdarabot beleszerkeszteni az éjszakába.

 

Így természetesen lehet majd még egy kört kérni mindenkinek (aki befér) az Oscar-díjas dánoktól; csatlakozhatunk a szintén aranyszobros Frances McDormandhoz A nomádok földjén, viccesen-romantikusan ellazulhatunk az Űrpikniken, s akár 100 percben is eltölthetünk egy egész évet Salingerrel. És ez még csak a teteje!

 

Mint mindig, most is lesznek premier előtti vetítések: több moziban is el lehet majd csípni a Hasadék című, díjnyertes magyar alkotást, a Soha többé nem fog havazniban megismerhetünk egy különleges erejű gyógyítót – s Andrej Koncsalovszkij legutóbbi rendezése, a Kedves elvtársak is több előadással várja az éjszakázókat.

 

Még egy rendhagyó „filmbúcsúztatót” is kínálnak: a túlzás nélkül kultikusnak mondható Életrevalók hosszú idő óta először, s jó ideig utoljára lesz látható mozivásznon, műsorrendi vetítésen.

 

Teljes műsor: www.artmozi.hu/programok/artmozik-ejszakaja-2021