2021. Július 25. | Kristóf, Jakab
Előző

Ismét elmarad!...

Következő

Mick Herron: Utolsó befutók...

Tittel Kinga: A Duna kincsei

Folytatódik Tittel Kinga, az egyedülálló Mesélő Budapest útikönyv szerzőjének zsebkönyvsorozata. Míg korábban a Várnegyed titkait ismerhettük meg alaposan, most a Duna kincseibe kapunk részletes bepillantást.

 

A szerző új zsebkönyve bepillantást enged a Duna hídjainak rejtett titkaiba. Most lehet turistaként körbenézni Budapesten, hiszen arra is választ kaphatunk a kötetből, hogy milyen kincsek lapulnak a Duna mélyén vagy helyettesíthetnék-e a 4-6-os villamost a dunai hajók. Legyünk kicsit mindannyian turisták a fővárosban!

 

Választ találhatunk olyan kérdésekre, mint…

  • Mit nevezünk Budapest kacsájának?
  • Hol mérik meg a Duna vízszintjét?
  • A város valóban tengeri kikötő?
  • És közlekedhetnénk-e a 4-6-os vonalán akár hajóval is?

 

„A Mesélő-zsebkönyvek első kötete, A Várnegyed titkai után olyan témát választottam, amely első látásra talán kilóg a sorból, hiszen nem egy újabb városrészt mutat be. Szép, kerek évforduló hívta életre ezt a könyvet: júliusban lesz 200 éve annak, hogy elindult első, menetrend szerinti útjára az első dunai gőzhajó, a Carolina. A folyó vitathatatlanul Budapest ékessége, amely elválaszt és összeköt, és amely évszázadok óta meghatározó eleme a város fejlődésének és mindennapi életünknek” – mesél a kötet apropójáról a szerző, Tittel Kinga.

 

Mindenkinek, aki útra kelne Budapesten turistaként, érdekli a magyarországi hajózás története vagy az elfeledett dunai szakmák, illetve minden, ami Európa leghosszabb folyójával kapcsolatos, ezt a könyvet muszáj kézbe venni.

 

Előző

Ismét elmarad!...

Következő

Mick Herron: Utolsó befutók...

Kövess minket!