Szabadfi Szabolcs -Trogmayer Éva: Labi és a nagy találkozás

Mindenkinek van kedvenc péksüteménye. Van, aki elkészíteni, és van, aki inkább megkóstolni szereti. Mi a titka a tökéletes pacsninak és mire jó a szerelmeslevél? Hamarosan megjelenő új mesekönyvével, a nagysikerű Labi, az erdő pékje folytatásával Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi, a pék, mindenkinek ad egy falásnyi történetet. A jól bevált, kipróbált recepteket Trogmayer Éva meseregénye és szerethető karakterei teszik teljessé.  A kötetet Baracsi Gabi kivételes illusztrációi kísérik végig.

 

A Labi és a nagy találkozásról

A sikerkönyv első részében kiderült hogyan készül a kovász, és hogyan adjunk nevet neki, hogy a gyerekek sokszor okosabbak, mint a felnőttek, és kik azok, akik megtesznek mindent, hogy az erdőben egy percig se lehessen unatkozni. A folytatás is rengeteg izgalmat és persze recepteket tartogat. Kiderül például, hogy…

-          a szerelmeslevelet nemcsak írni lehet, hanem sütni is lehet,
-          a pacsnit a lábunkra húzzuk vagy inkább megesszük,
-          kerül a sütőbe egy paradicsommal és mozzarellával megpakolt ridikül,
-          kik csatlakoznak majd a mindig éhes csapathoz, Nudlihoz, Masnihoz és a többiekhez,
-          milyen szerepe lesz a történetben Áfonyának, a cukrászlánynak?

 

NÉVJEGY

Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi, a pék

Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy az ország megismerte Szabi, a pék három évtizede gyakorolja a pékszakmát határon innen és túl. 2012-ben indította el kovászos kenyereiről és látványos pékáruiról híressé vált pékségét a Panificio il Basilico-t, amelyet továbbiak is követtek. Szerepelt tévés gasztro-reality ítészeként, egyedüli pékként választották be az August Escoffier Lovagrendbe, majd 2020 tavaszán szerzett országos követőtábort, amikor tízezreket tanított élőben kovászos termékeket sütni. Szentendrén él és dolgozik nap mint nap, hogy minél több ember asztalára kerülhessen minőségi pékáru. Első könyve a Labi, az erdő pékje, amiben mesével és gyerekbarát receptekkel hozza közelebb a sütést a legfiatalabb generációhoz..

Trogmayer Éva

Trogmayer Éva újságíróként kezdte a pályáját. Cikkei a Délmagyarországban, a Kisalföldben majd később a Női váltó magazinban jelentek meg. Utóbbinak felelős szerkesztője is volt. Azt, hogy mesélni szeretne, mélyen legbelül már kisgyerekként tudta, de a megvalósításra kislánya születése motiválta. A Labi, az erdő pékje és a Labi és nagy találkozás című gyerekkönyv társszerzője. Új, Egervölgyi Lillával közös, városnéző, művészi mesekönyve a Frida és Gubanc Budapesten.