Sophie Hannah: A monogramos gyilkosságok

Hercule Poirot békésen vacsorázik, amikor a kávéházban egy fiatal nő azzal fordul hozzá, hogy nemsokára meg fogják őt, Jennie-t, ölni. Jennie retteg, de arra kéri Poirot-t, ne keresse és büntesse meg a gyilkosát. “Ha én meghalok, végre győz az igazság.”

 

Aznap este Poirot megtudja, hogy egy divatos londoni szállodában megöltek három vendéget, és mindhármuk szájába egy mandzsettagombot tettek. Lehet bármi köze a rettegő fiatal nőnek a gyilkosságokhoz? Míg Poirot igyekszik a bizarr rejtély darabkáit összeilleszteni, a gyilkos elrendezi a szálloda egyik szobáját a negyedik gyilkossághoz…

 

Tudta?

Agatha Christie a krimik királynője, könyveinél csak a Bibliából és Shakespeare műveiből adtak el többet a világon. Ötven évnél is hosszabb karrierje alatt 66 regényt és 14 novelláskötetet irt, 19 színdarabot és 2 önéletrajzot. Poirot mellett megteremtette Miss Marple, valamint Tommy és Tuppence figuráját is.

 

NÉVJEGY

Sophie Hannah kilenc pszichológiai krimi szerzője. Évekig a cambridge-i és az oxfordi egyetemem tanított. Költőnek indult, verseit a középiskolákban is tanítják, a T.S.Eliot-díjra is jelölték. Férjével és két gyermekével Cambridge-ben él. Eddig három Poirot-történetet írt Agatha Christie életművét folytatva.