Nők írták 2.

Julie Clark: Az utolsó járat

Claire Cook élete maga a tökély. A férje ígéretes politikai karrier előtt áll, manhattani otthonukban pedig tízfős személyzet lesi minden kívánságát – és követi minden mozdulatát. Hiszen Claire-nek nincs más dolga, mint tökéletes külsővel, tökéletesen megírt beszéddel, időben megjelenni a nyilvános eseményeken. Minden napja pontosan meg van tervezve, és nincs olyan lépése, amelyről a férje ne tudna. Kivéve talán az, hogy Claire egy éve tervezi a szökését.


A gondos előkészületek ellenére a luxusbörtönéből mégis egy váratlan repülőtéri találkozás jelenti a szabadulást. Claire ugyanis az utolsó pillanatban úgy dönt, hogy elcseréli a jegyét az ugyancsak szorult helyzetben lévő Evával. A terve azonban túl jól sikerül: miután a Puerto Ricóba tartó gép a tengerbe zuhan, és tragikus halálhíre bejárja a sajtót, kénytelen valóban felvenni Eva személyazonosságát. Az ismeretlen nő irataival együtt pedig megörökli azokat a titkokat is, amelyeket Eva éveken át próbált elrejteni…

 

NÉVJEGY
Julie Clark a kaliforniai Santa Monicában született és nőtt fel. Míg a barátai szörföztek, ő inkább olvasott az óceánparton. Egyetemi tanulmányai után egy rövid ideig a UCLA atlétikai tanszékén dolgozott, majd hazatért Santa Monicába tanítani. Jelenleg is ott él két kisfiával és a viselkedészavaros kutyájával. Az utolsó járat a második regénye.

 

Melanie Golding: Idegen bőrben


TE MIRE…

Egy két év körüli kislány egyedül kóborol egy angol kisváros tengerpartján. A helyiek azonnal kihívják a rendőrséget. Pár perccel később megjelenik egy nő, aki az anyjának mondja magát, és magával viszi a gyereket. Senki sem tulajdonít jelentőséget a zavartságának és a kislány furcsa viselkedésének.
LENNÉL KÉPES…
Ugyanezen a napon a rendőrség egy eszméletlen férfit talál, egy hegyes tárgy okozta koponyasérüléssel. Kómába esett, de él. A visszahúzódó Gregor egyedülálló, ezért érthetetlen a gyerekjátékokkal teli doboz és a kiságy, amit a lakásában találnak. Főleg, hogy egyetlen családi fotó sincs a falakon.
A SZABADSÁGODÉRT?
Két látszólag egymástól független esemény. Harper nyomozó azonban hamarosan megtalálja köztük a kapcsolatot. És ahogy egyre több részletre derül fény, annál inkább elbizonytalanodik, hogy ki is a tettes, és ki az igazi áldozat. De rá kell jönnie, mielőtt túl késő lesz…

 

NÉVJEGY

Melanie Golding a Bath Spa University kreatív írás MA programján szerzett diplomát, kitüntetéssel.  Számos foglalkozást űzött, többek között mezőgazdasági segédmunkásként, gyári munkásként, gyermekfelügyelőként és zenetanárként dolgozott. Mindezek alatt, és mindezek ellenére, mindig ott volt az írás az életében. Több helyi és országos novellapályázaton nyert és került a shortlistre.  Első regényét, a Little Darlings-ot megfilmesítették.  a Free Range Films, a My Cousin Rachel adaptációja mögött álló csapat már felvette a filmvászonra. Jelenleg második regényén dolgozik.

 

Mary Jo Putney: Hazatérés

A menyasszonya váratlan és tragikus halála után Kai Ramsay elhagyja Skóciát, hogy távoli országokban keressen gyógyírt a szívfájdalmára. Az útja során bejárja az ókori romokat, és a halál torkából is megmenekül, miután a napóleoni háborúk alatt kémkedéssel vádolják, és bebörtönözik. Ramsay lételeme a veszély, de ez megváltozik, amikor levelet kap Skóciából...

Signy Matheson egész eddigi életét Thorsay szigetein töltötte; a tettre kész és éles elméjű lány a helyi földesúr jobbkeze. Most azonban, hogy a férfinak már nincs sok ideje hátra, Signynek gondoskodnia kell az utódlásról. Itt az ideje, hogy Kai Ramsay, az örökös hazatérjen...


Amikor Ramsay visszatér Thorsayre, döbbenten tapasztalja, hogy a nagyapjától csak adósságot és felelősséget örökölt. Minden erejével az új munkájára kellene koncentrálnia, ám az időközben csábító szépséggé lett mentora, Signy közelsége rendre eltéríti őt a feladatoktól. Vajon elég erős lesz ez az új érzelem ahhoz, hogy begyógyítsa Ramsay megsebzett szívét, és a hosszú kalandozás után végre otthonra leljen?

 

NÉVJEGY

Angolról fordítva-Mary Jo Putney több mint huszonöt történelmi és kortárs romantikus regény legkelendőbb amerikai szerzője. M. J. Putney néven romantikus fantasy regényeket is kiadott. Könyvei szokatlan témájukról ismertek, beleértve az alkoholizmust, a halált és a családon belüli bántalmazást.