Mattheisen Mária: Juice, amire a tested vágyik

Mattheisen Mária

A táplálék testünk energiaforrása, de még ennél is több lehet – eszköz a regenerálódásra. Erre a gondolatra építve született meg Mattheisen Mária, Magyarország első juice terapeutájának első könyve, a Juice, amire a tested vágyik, amely személyes és üdítően könnyed stílusban közelíti meg az “az vagy, amit megeszel” már jól ismert alaptételét.

 

Ezúttal a “megiszol” kap új szerepet és kerül fókuszba, a szerző ugyanis a préselt levek fogyasztásának előnyeit, gyors és hatékony életminőség-javító hatását osztja meg olvasóival, akik a kötet révén egy változatos receptgyűjteménnyel is gazdagodnak.

 

Az okleveles holisztikus health coach, más néven egészségmentor nyomtatott, illetve online formában is elérhető összefoglalója arra világít rá, hogy a megfelelő eszközök és célirányosan válogatott összetevők, friss zöldségek, gyümölcsök segítségével könnyen és rövid idő alatt javíthatunk közérzetünkön, megjelenésünkön, illetve megoldást kaphatunk akár konkrét egészségügyi problémákra is.

 

Mattheisen Mária könyvéből azt is megtudhatjuk, hogy a frissen préselt, gazdag tápértékű levek, sok esetben akár önálló étkezések kiváltására is alkalmazhatóak, ráadásul nemcsak táplálják, tisztítják, energizálják és védik szervezetünket, de ínycsiklandó ízélményeket is tartogatnak. A juice fogyasztással tehát – a zamatos, változatos ízeknek köszönhetően – a gasztronómiai örömök sem tűnnek el, csupán átalakulnak. Valójában a frissen préselt levek “élő ételek”, amelyek aktív emésztőenzimeket, pigment és ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaznak. Működésüket tekintve, ezek többletenergiával látják el testünket – a fogyasztástól számított 15-20 percen belül már eljutnak szervezetünk összes sejtjéhez, így megspórolják számunkra az emésztésre fordított energia egy részét.

 

Ezeknek az értékes anyagoknak az ellensége a hő - főzés hatására elbomlanak. A nyersen fogyasztott, hőkezelés nélküli zöldségekben és gyümölcsökben azonban az enzimek aktívak maradnak, csökkentik az emésztőrendszerre háruló energiaigényes feladatokat, így annak lehetősége van regenerálódásra, a szervezetnek pedig több energia jut a gyógyulásra, karbantartásra.

 

Mattheisen Mária kötetében hangsúlyozza, hogy valójában nem maguk a juice-ok gyógyítanak, csupán segítséget nyújtanak a megfelelő tápanyagok szállításában a szervezet számára, hogy ezekkel felvértezve önmagát gyógyítsa.

 

A személyes tapasztalatokra támaszkodó szerző arról is beszámol, hogy a juice fogyasztás megkezdésével a felépülési folyamat azonnal elindul és a változás már rövid időn belül érezhető. Ez a fordulat, az esetleg rég nem látott vendégként érkező jó közérzet és a változatos, finom ízek felülírják korábbi bűnös szokásaink élvezeti értékeit – a tőlük való búcsú így végül nem is kényszer, hanem egy kellemes és természetes folyamat magától értetődő eredménye.

 

„Azt szinte mindenki tudja, hogy az egészsége érdekében mi az, amiről nagyjából le kellene mondania. Azt is, hogy elvileg több zöldséget kellene fogyasztania, többet aludnia, többet mozognia... De több okból is nehezebb kérdés: hogyan is kezdjen hozzá?. Úgy gondolom, hogy amivel én foglalkozom, az segít elindulni egy olyan úton, ami később finomítható, tovább hangolható, egyénre szabható, és amiről minden bizonnyal már nem szeretnénk visszafordulni”- mondja Mattheisen Mária.

 

Mattheisen Mária könyve tehát többféle választ ad arra, miért lett olyan népszerű manapság a nyersen préselt ivólevek fogyasztása. Ez a szívvel és szakértelemmel összeállított, modern, friss hangvételű olvasmány és sokszínű receptgyűjteménye azért született, hogy energizáló és ínycsiklandó megoldásokat adjon különféle egészségügyi, testsúly-, közérzet-, illetve motivációs problémákra.

 

A nyomtatott és online formában is elérhető JUICE, amire a tested vágyik, egyedülálló ismeretanyagával segíthet abban, hogy fokozatosan, apró lépésekkel, felvértezzük szervezetünket számos külső ellenséggel szemben, gyökeresen javítsunk életminőségünkön - új, váratlan energiákkal töltődjünk fel.

 

Utánajártunk: A JUICE, amire a tested vágyik életmódjavító könyv nyomtatott (4.990 Ft) és digitális formában (3900 Ft) is megvásárolható a www.juiceamireatestedvagyik.hu oldalon, illetve a www.topjuicers.hu,  valamint a Börze Étterem és Kávéházban és a 36 Bisztróban.