Krimi- és thrillerrajongóknak!

Jane Corry: Mindenki titkol valamit

A pszichológiai thrillerek és a garantáltan csavaros rejtélyek szakértője, Jane Corry új könyvében az izgalmak mellett a szülő-gyermek kapcsolatokat boncolgatja. A Mindenki titkol valamit nem csupán egy újabb észveszejtő thriller, hanem egy családi dráma is, amelynek szálai egészen 1945-ig nyúlnak vissza.

 

Két nő a Willowmead House-ban. Az egyik menekül.  A másik bujkál. Mindkettő hazudik.

Emily egyszer rossz döntést hozott, és most lehet, hogy vége a karrierjének. Cornwallban, a tengerparton található családi otthon az egyetlen hely, ahol biztonságban érzi magát. De amikor megérkezik, egy idegen nő él ott az apjával. Emily nem bízik a szép fiatal nőben, meg van róla győződve, hogy a nő szemrebbenés nélkül hazudik. Emily kíváncsisága megszállottsággá erősödik: muszáj kideríteni az igazságot. Azonban vannak titkok, amelyek jobb, ha soha nem kerülnek felszínre.

 

 

Andrew Hunter Murray: Védett terület

Andrew Hunter Murray lenyűgöző és elgondolkodtató regénye a spekulatív fikció és a thriller szerelemgyereke. A Védett terület egy sötét történet, amely bemutatja, hogy tetteink milyen hatással lehetnek a körülöttünk élőkre. Készülj fel, hogy beszippant, és egészen az utolsó oldalig nem ereszt!

 

Az ország széthullóban, a törvényes rend lassanként felbomlik. Egy fiatalember utazik északra. Ben festő, aki a zsúfolt, feszültségekkel teli városban élt. Hat hónappal ezelőtt menyasszonya, Cara egy távoli szigetre, a Szikla Szentélyre költözött, amely a milliomos filantróp, Sir John Pemberley tulajdona. Most úgy döntött, felbontja az eljegyzést Bennel, és örökre ott marad. Ben elhatározza, odautazik, hogy visszaszerezze Carát. Az út viszontagságos, és a szigetre érkezve sokkoló felfedezést kell tennie. Cara vajon miért dobta el a régi életét? A Szikla Szentély valóban egy Új Édenkert, ahogyan Sir John állítja – vagy valami egészen pokoli hely?

 

Erős képzelettel megírt, kiugró alkotás. A Védett terület beszippant, és egészen az utolsó oldalig nem ereszt – az utolsó felismerésen pedig késő éjjelig gondolkoztam, miután befejeztem a könyvet.

 

Michel Bussi: Gyilkos idő

Fekete vízililiomok francia szerzőjének új könyve pörgős, fordulatos pszichológiai thriller, amelyben csavar csavart követ. Bussi úgy idézi elénk Korzika varázslatos szigetét annak meredek szikláival, veszélyes hajtűkanyarjaival, mediterrán hangulatával és ízeivel, mintha valóban ott lennénk a főszereplővel élete legveszélyesebb nyaralásán.

 

2016 nyarán Clotilde, férjével és tizenéves lányukkal Korzikán vakációzik. Most először jár a szigeten az évtizedekkel ezelőtti autóbaleset óta, amelyben a szülei és a fivére is életüket vesztették. Ő maga is az autóban ült, de csodával határos módon életben maradt. Korzika visszahozza Clotilde tinédzserkorának legmélyebb emlékeit, felidézi apai nagyszüleit, akik egy nagyhatalmú klán tagjai voltak, mindenhová elért a kezük. Egy nap rejtélyes levelet kap, az aláírás „Palma” ― ez Clotilde édesanyjának keresztneve. Megállíthatatlanul tolulnak fel a kérdések a családdal, szülei halálával, Clotilde gyerekkorával kapcsolatban. Minden hamisnak bizonyul, amiben évtizedeken keresztül szilárdan hitt.