2022. Június 29. | Péter, Pál
Előző

Kocsis Klára: Kóbor bolygó...

Következő

Tóth Gábor Ákos: Balatoni Menedék...

Inger-Maria Mahlke: A szigetek

A kortárs német irodalom fiatal nemzedékének legnagyobb alkotói között számon tartott írónő, Inger-Maria Mahlke nagysikerű családregénye, A szigetek immár magyarul is olvasható.  A privát történelmet bemutató megható történetet a német nyelvterület egyik legrangosabb irodalmi elismerésének számító Német Könyvdíjjal jutalmazták.

 
A kritikusokból álló zsűri által is elismert történet Rosával kezdődik, aki abbahagyta képzőművészeti tanulmányait, és visszatér Tenerifére, a valaha befolyásos Bernadotte-család kissé lelakott rezidenciájába. Keres valamit, amit talán a városi öregek otthonában találhat meg, ahol még ma is a 90 éves Julio a portás.
 
Inger-Maria Mahlke nagy családregénye majd’ száz évet ölel fel a viharos spanyol történelem közepette. A privát történelmet elmesélő könyv különlegessége, hogy a cselekmény fonala visszafelé haladva – - 2015-től 1919-ig – kacskaringósan vezet bennünket a spanyol történelem olykor csak felsejlő, de a hús-vér szereplők egész életét meghatározó fordulópontjai, a polgárháború, a hosszúra nyúlt Franco- diktatúra, majd a demokrácia végre beköszöntő korszakának kulisszái között.

 

Előző

Kocsis Klára: Kóbor bolygó...

Következő

Tóth Gábor Ákos: Balatoni Menedék...

Kövess minket!