2021. Március 05. | Adorján, Adrián
Előző

Repeta – Ujj Zsuzsi fotó kiállítás...

Következő

Absturz – Zuhanás...

Zero Flash Show

A Flash Show-t Kelet-Európa legújabb, független kortárs képzőművészeti vásárának szánták a szervezők,  szervezése több mint egy évvel ezelőtt indult, de az eredetileg 2020 szeptemberére tervezett nemzetközi eseményt a járvány felülírta – így született meg a szervezők ZERO FLASH SHOW „járvány-biztos” koncepciója, ami ez év novemberében indul.

 

Az elmúlt néhány évben széles körben tapasztalható, hogy az újhullámos modellek a művészet minden területén felértékelődnek, nem kivétel ez alól a kortárs képzőművészet sem. Az alternatív műkereskedelmi vásárok is világszerte szaporodnak minden jelentős galériás nagyvárosban New York-tól, Berlinig.

 

A Flash Show szervezői is ennek a nemzetközi trendnek megfelelően tervezték megvalósítani első eseményüket – méghozzá a történelmi, Károlyi Palota falai között, ahol a kelet-európai kortárs galériák legfrissebb, legprogresszívabb irányzatai mutatkoztak volna be. 20 jelentős, kelet-európai galéria érkezett volna Budapestre, akik egy-egy kiemelt művészük egyéni kiállítását mutatták volna be egy nyüzsgő társadalmi esemény keretében, négy napon keresztül.

 

Volna, volna, volna...

 

Sajnos a világméretű járványhelyzet – mint oly sok esetben – ezúttal is felülírta a terveket. Bár az eredeti koncepció az esemény közösségi mivolta és a jelentős nemzetközi jelenlét miatt megvalósíthatatlanná vált, a szervezők inkább a nem face to face térbe költözés mellett döntöttek: így Zero Flash Show néven az eredeti elképzelés egy alternatívája valósul majd meg.

 

A Flash Show nulladik kiadása kilépve a Károlyi Palota falai közül, a belváros különböző helyszínein, kirakatokba költözik. Az érdeklődők kívülről, a szabadból tekinthetnek meg kirakatonként egy-egy „solo show”-t, így a vírus nem húzhat falat a látogatók és a képzőművészet élvezete közé.

 

A Zero Flash Show keretein belül szereplő galériák:

acb (Budapest),

Aetopoulos (Athén),

Easttopics (Budapest),

ENA (Budapest),

Eugster || Belgrád (Belgrád),

Glassyard (Budapest),

Hunt Kastner (Prága),

Kogo (Tartu), Polansky (Prága),

Propaganda (Varsó),

Ravnikar (Ljubljana),

Zahorian & Van Espen (Pozsony, Prága).

 

Helyszín és időpont: A kiállítás november 12-21. között lesz látható Budapest belvárosában. A kiállított műtárgyak, az eredeti koncepcióhoz híven megvásárolhatók lesznek.

Előző

Repeta – Ujj Zsuzsi fotó kiállítás...

Következő

Absturz – Zuhanás...

Kövess minket!