2021. Május 08. | Mihály

Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig

A megismerésnek ez a módja elősegíti a gyűjteményünkhöz való hozzáférés demokratizálását, oktatási célú felhasználását. A múzeum virtuális kiállítóterme folyamatosan bővülni fog, hiszem kiemelt cél, hogy a nemzeti közgyűjteményük digitalizáltan is közvagyon legyen, minél többen ismerhessék meg itt is műtárgyakat.


A műtárgyak személyes szemrevételezésének mágikus varázsa eltérő élmény természetesen, így várják a művészet iránt érdeklődőket az MNG kiállítótermeiben is.

A virtuális kiállítás bejárása során az egyes képekhez háttérinformációkat biztosítanak oktatási célra, az anyagot folyamatosan bővítik.

Technikai útmutató: A virtuális térbe történő belépés után a bal egérgomb lenyomásával tudunk körbenézni. A termekben látható fehér kis karikákra lépve egy felugró ablakon láthatjuk a kiállított műveket és a hozzájuk tartozó leírásokat. Ezeket a jobb alsó sarokban elhelyezett gombokkal nagyíthatjuk, a teljes képernyőre is kitehetjük.

A termek közötti átjárót fehér áttetsző „függönyök" jelzik, a rajtuk található számokra kattintva léphetünk át a következő terembe. A bal alsó sarokban található térképet használva is tudunk helyiséget váltani. A MNG logóra kattintva visszatérünk a bemutatkozó oldalra.


Kiállítás megtekintése: https://virtualiskiallitas.mng.hu/home

Kövess minket!