2020. Október 22. | Előd
Előző

Sean Scully: Átutazó – Retrospektív...

Következő

Checkout kiállítás...

Újra kinyit a Hopp múzeum

A Made in Asia. Százéves a Hopp Múzeum című kiállítás 2019-ben, a múzeum alapításának 100. évfordulóján nyílt meg azzal a céllal, hogy tisztelegjen az alapító előtt, elmesélje a múzeum történetét, a múzeumalapítást követő nagy korszakokat, a gyűjteményezés főbb szempontjait és hogy felvonultassa a múzeum összes gyűjteményi egységének (kínai, japán, koreai, ndiai, délkelet-ázsiai, mongol, tibeti-nepáli, közel-keleti és Zichy-féle régészeti gyűjtemény) legkiemelkedőbb műtárgyait.

 

A kiállítás sajátossága, hogy a több száz tárgy és a rendkívül érzékeny tárgycsoportok bemutatása csak úgy lehetséges, ha a tárlat időről időre változik, vagyis a tárgyak cserélődnek. Az alapvetően műtárgyvédelmi megfontolásokon túl ez azt is jelenti, hogy a látvány és a tárgyi összefüggések, dialógusok is változnak. Éppen ezért, aki egyszer látta már a kiállítást, annak érdemes újra visszatérnie, mert újdonságokat fedezhet fel.

 

Az elmúlt hónapok kényszerű bezártsága alatt a szakmai stáb folyamatosan készült a tervezett installáció eddigi legnagyobb átalakítására és a cserélendő tárgyak megfelelő előkészítésére, így októberben végre látható lesz a múzeum japán szamurájpáncélja és fegyverei, valamint a kínai és a koreai gyűjtemény festészeti anyagának egy-egy kiemelkedő darabja is.


A múzeum a mindenkori járványügyi készültségnek megfelelően különböző intézkedéseket vezet be, ebben kérik a látogatók szíves együttműködését.

 

Helyszín és időpont: Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, nyitvatartás: szombat–vasárnap: 11.00–16.00, hétköznapokon zárva, kerti nyitvatartás: péntek–vasárnap: 10.00–18.00

 

 

 

Előző

Sean Scully: Átutazó – Retrospektív...

Következő

Checkout kiállítás...

Kövess minket!