2021. Január 20. | Fábián, Sebestyén
Előző

Montse Valdés festőművész kiállít...

Következő

Ezek nem állatok! – Nagy Ágnes szob...

Fény - Mozgás – Illúzió

A németországi Emilia Suciu Gyűjtemény és a budapesti Szöllősi-Nagy – Nemes Gyűjtemény mozgást és fényt alkalmazó alkotásaiból nyílik közös kiállítás egyszerre két helyszínen, a Budapest Galériában és a Vasarely Múzeumban.

 

Mindkét kollekció egyetemes merítésű, egyesíti a kelet- és a nyugat-európai, valamint az európai és az univerzális művészeket. A kelet-európai gyökerű gyűjteményeket Párizs formálta tovább: a geometrikus absztrakt, az op-art és a kinetikus művészeten túl a francia fővárosban összpontosuló MADI irányzat alkotják alappilléreiket.

 

Az elmúlt három évtizedben épült magángyűjtemények közös bemutatását a gyűjtők között kialakult szakmai és baráti kapcsolat indokolta. Az erdélyi származású galerista, Emilia Suciu régóta dolgozik együtt a sokáig Párizsban élő magyar művésszel, Nemes Judittal. Együttműködésük alatt párhuzamosan épült Emilia Suciu, valamint Nemes Judith és férje, Szöllősi-Nagy András gyűjteménye, amelyeket – bár az érdeklődés és a fő irányvonalak megegyeznek – első alkalommal most mutatnak be közösen, először Budapesten, majd a németországi Ettlingenben.

 

Helyszín és időpont: Budapest Galéra, 2020. szeptember 16 - november 1., Vasarely Múzeum Budapest, 2020. szeptember 26 - 2020. november 15.

 

Előző

Montse Valdés festőművész kiállít...

Következő

Ezek nem állatok! – Nagy Ágnes szob...

Kövess minket!