2020. Június 03. | Klotild, Cecília
Előző

Petrezselymes krémleves...

Következő

Fokhagymás-paradicsomos fehérbabkrém...

Tejszínes-citromos-lazacos Légumio zöldborsó rigatoni

Hozzávalók:

1 doboz zöldborsó és cukkini Légumio rigatoni tészta

250 gramm lazac

bors

olívaolaj

3 dekagramm vaj

2 gerezd fokhagyma

0,5 citrom leve

60 milliliter fehérbor

1,5 deciliter tejszín

5 dekagramm parmezán,

petrezselyem

 

Elkészítés:

A Légumio tésztát feltesszük főni. Közben a sóval, borssal fűszerezett lazacot kis olívaolajon és vajon megsütjük, ha kész félretesszük. A maradék zsiradékban megpirítjuk a fokhagymát, felöltjük a fehérborral, hozzáadjuk a fél citrom levét, és a tejszínt. Az így elkészült mártást fűszerezzük sóval, borssal, parmezánnal, majd hozzáadjuk a kis darabokra tépkedett lazacot és a készre főtt zöldség tésztát is. Tálaláskor friss petrezselyemmel díszítjük.

Előző

Petrezselymes krémleves...

Következő

Fokhagymás-paradicsomos fehérbabkrém...

Kövess minket!