2020. Július 10. | Amália
Előző

EQ Nagykövetek...

Következő

About You...

EQ Nap

Az érzelmi intelligencia iránt érdeklődők és az azt fejleszteni vágyók számára nyit új ajtókat Kósa Erika immáron két éve száguldó EQ SEXY Mozgalma. A mozgalom második születésnapját nagyszabású rendezvénnyel ünnepelték a hétvégén, ahol mintegy 300 ember vett részt. 

 

A Világgazdasági Fórum (WEF) tanulmánya és a Forbes magazin szerint azok a készségek és képességek, amelyeket ma létfontosságúnak gondolunk, néhány éven belül feleslegessé válnak, a helyükre pedig több olyan készség kerül majd, amelyek jelentőségét ma még nem feltétlenül látjuk. Az egyik ilyen készség az érzelmi intelligencia (EQ), azaz saját és mások érzelmeinek felismerése és kezelése. Ez az ún. soft skill egyre fontosabb lesz egy olyan világban, ahol a robotokkal fogunk együtt élni, hiszen mi más tenne bennünket igazán emberivé és jobbá a robotoknál, ha nem az érzelmeink?

 

Erre a gondolatra kapcsolódott rá az „Embernek maradni” címmel megrendezett EQ Nap tökéletes lehetőséget nyújt arra, hogy az előadások hallatán felismerjük magunkban saját konfliktusainkat és jobban megértsük, hogy miért viselkedünk úgy, ahogy, még akkor is, ha valami teljesen váratlant és újszerűt tapasztalunk meg saját magunktól.

 

A rendezvényen izgalmas témákat dolgoztak fel az előadók – Limpár Imre, tanácsadó szakpszichológus, Benkó Vilmos, a Spead Akadémia alapítója, Kánai András jövő kutató és science fiction író, Szántó Ferenc a Kósa Erika Akadémia alapító tagja, Karaszi Andrea coach és mediátor, Marsalkó Dávid, zenész, dalszövegíró, Körmöczi-Kriván Péter, mesemondó, Mattheisen Mária, juice terapeuta és egészségmentor, Angyal András, táncművész, Dr. Dinnyés András, kutató – az élet számos területéről.

 

Előző

EQ Nagykövetek...

Következő

About You...

Kövess minket!